Innreise til USA – Mobile Passport Control

Skal du reise til USA og gruer deg til lange køer ved passkontrollen (immigration) når du skal inn i landet? En ny app for mobil passkontroll kan hjelpe deg å kutte denne tiden betraktelig ved de fleste store flyplassene.

Passkontroll i USA – Foto Pixabay
Hvordan fungerer Mobile Passport Control i praksis?

Dersom du reiser inn i USA under Visa Waiver Programmet og har registrert deg for ESTA i forkant kan du benytte deg av løsningen. Du gjør det på følgende måte:

Før avreise:
  1. Last ned appen CBC MPC (Mobile Passport Control) før avreise hjemmefra.
  2. Registrer alle reisende. Du begynner med å oppgi hvilken flyplass (eller havn) du skal reise inn til USA via. Så registrerer du deg selv og eventuelle familiemedlemmer du reiser sammen med.
  3. Du må oppgi navn, fødselsdato og kjønn på alle reisende og ta en selfie med kamera på mobilen
  4. Du må også oppgi passinformasjon. Dette kan du legge inn manuelt eller scanne passene via kamera i din mobil. Personlig har jeg aldri fått scanning til å fungere men det tar ikke lang tiden å legge inn dette
  5. Til slutt får du noen spørsmål i forhold til din innreise til USA som du må svare på. Dette er stort sett de samme spørsmålene du tidligere har måttet svare på de grønne og hvite innreise kortene du fikk på flyet.
  6. Når du har gjort alt dette lagrer du dataen da dette tidligst kan sendes inn 4 timer før ankomst
Når du har landet i USA:
  1. Slå på mobilen mens du takser mot terminalen. Anbefaler at du har et amerikansk eSIM kort for mobildata i USA på plass før du lander.
  2. Åpne appen og send inn din registrering
  3. Når du går mot passkontrollen (immigration) se etter skiltene for MPC og følg disse.
  4. Vis frem QR koden i appen når du kommer frem og følg instruksjonen i passkontrollen.
Mine egne erfaringer med Mobile Passport Control:

Jeg har benyttet meg av dette 2 ganger i 2024. Første gangen var på Newark Airport utenfor New York. Her ble reisende med MPC sluset i samme kø som amerikanske statsborgere. Fra jeg kom frem til køen til jeg var klar gikk det 6-7 minutter. De tok bilde av meg med webkamera og sjekket passet før jeg var klar. Reisefølget måtte ta fingeravtrykk, antageligvis siden de allerede er registrert fra tidligere reiser

Andre gangen var på Boston Logan Airport der MPC var skiltet i samme kø som diplomater. Her var det ingen kø og jeg gikk rett frem til grensekontrollen. Det ble tatt bilde og jeg fikk et par spørsmål om lengde og formål med oppholdet. De så ikke engang på passet mitt og det hele var over på et par minutter.

En fin løsning for å slippe unna de lange køene man kan oppleve i grensekontrollen ved innreise til USA. En av grunnene til at det går så fort er nok at ordningen ikke virker å være så veldig god kjent foreløpig. Så vil nok tiden vise om det fortsetter å være like smidig i fremtiden.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *